De voordelen van wijn in pak - Waarom kiezen voor een bag in box wijn?

De voordelen van wijn in pak - Waarom kiezen voor een bag in box wijn?

minuten lesen

Stel je voor: het zonnetje schijnt, je hebt vrienden of familie over de vloer en je schenkt moeiteloos een heerlijk glas wijn in. Een wijn die zijn smaak en frisheid behouden heeft, zelfs na weken geopend te zijn. Dat is de magie van wijn in pak, ook wel bekend als Bag in Box wijn. Deze wijnen worden steeds populairder, en niet zonder reden. 

Wat is wijn in pak (Bag in box)?

Laten we eerst even stilstaan bij wat wijn in pak precies is. Een Bag in Box is veel meer dan een praktische verpakking. Het is een manier om de authenticiteit van de wijn, rechtstreeks van de wijnboer, te behouden tot het moment dat jij ervan geniet. De wijn wordt verpakt in een vacuümverzegelde binnenzak die zich aanpast naarmate je de wijn schenkt, waardoor er geen lucht bij kan komen. Deze zak zit in een stevige kartonnen doos met een handige tap, zodat je op elk gewenst moment kunt genieten van een vers glas wijn.

Bij Vinox is wijn in pak meer dan alleen gemak. Het is onze belofte dat je geniet van de beste wijnen uit de Languedoc-regio, rechtstreeks van de wijnboeren naar jouw glas. En dat proef je.

1. Langere versheid: Elk glas als de eerste slok

Je kent het vast: je opent een prachtige fles wijn, drinkt een glas en zet de fles weg. Een paar dagen later besluit je er nog een glas van te nemen, maar dan blijkt de wijn zijn frisheid en volle smaak al verloren te hebben. Zonde, toch?

Hier maakt wijn in pak het verschil. Doordat de wijn in een vacuümverpakking zit, blijft deze na opening tot wel zes tot acht weken vers. Elke keer dat je de tap gebruikt, proef je de wijn zoals deze bedoeld is – rijk, vol en met al zijn subtiele nuances. Dit betekent dat je kunt genieten van die heerlijke wijn zonder je zorgen te maken over het snel moeten opdrinken van de fles. Elk glas, of het nu je eerste of tiende is, biedt dezelfde kwaliteit en smaakbeleving. Bij Vinox hebben we dit proces tot in de perfectie geperfectioneerd, zodat je onze zorgvuldig geselecteerde Languedoc-wijnen steeds opnieuw kunt ervaren zoals ze bedoeld zijn.

2. Milieuvriendelijkheid: Genieten met een groen hart

Als wijnliefhebber wil je niet alleen kunnen genieten, maar ook iets terugdoen voor de wereld om je heen. Wijn in pak is de duurzame keuze die perfect aansluit bij een moderne, milieubewuste levensstijl. Een Bag in Box heeft namelijk 50% minder CO2-uitstoot dan een glazen fles en veroorzaakt minder afval. De verpakking is licht en gemakkelijk te recyclen. Door te kiezen voor een wijn in pak van Vinox, draag je direct bij aan een duurzamere wereld, zonder in te leveren op kwaliteit.

Bij Vinox houden we van de Languedoc-regio, haar wijngaarden en het vakmanschap van de boeren. Daarom werken we nauw samen met lokale wijnboeren die net als wij waarde hechten aan duurzaamheid. Wij geloven dat iedere keuze ertoe doet, en met onze Bag in Box wijnen kun jij bewust genieten van een glas wijn dat goed is voor jou én voor onze planeet.

3. Voordeliger dan wijn op fles: Pure luxe voor een toegankelijke prijs

Wijn in pak heeft nóg een groot voordeel: het is vriendelijker voor je portemonnee. Omdat de verpakking en het transport van een Bag in Box minder kosten dan die van een glazen fles, kunnen we onze hoogwaardige wijnen tot wel 35% voordeliger aanbieden. En dit betekent niet dat je moet inleveren op smaak of kwaliteit. Integendeel, bij Vinox werken we direct samen met gepassioneerde wijnboeren in de Languedoc. Deze korte lijnen zorgen ervoor dat jij geniet van dezelfde authentieke smaken die de wijnboer in Frankrijk proeft, maar dan tegen een prijs die net zo plezierig is als de wijn zelf.

Denk je aan een feest, een gezellige avond met vrienden, of gewoon een doordeweekse maaltijd die vraagt om een goed glas wijn? Dan is onze Bag in Box wijn de ideale keuze. Je hebt altijd genoeg in huis zonder steeds opnieuw naar de winkel te hoeven gaan. Dit is wijnliefde in zijn meest toegankelijke en zorgeloze vorm.

4. Gebruiksgemak: Genieten zonder gedoe

Er is iets magisch aan het moment waarop je een glas wijn inschenkt – een gevoel van ontspanning en gezelligheid. Met Bag in Box wijn hoef je geen gedoe te hebben met kurken, schroefdoppen of zware flessen. Een simpele druk op de tap en je schenkt moeiteloos het perfecte glas wijn in.

Voor als je nu wilt genieten van een rustig moment of met vrienden een zomerse barbecue hebt, een Bag in Box wijn staat altijd voor je klaar. Door de stevige verpakking is het ook de ideale reisgenoot voor picknicks, vakanties en weekendjes weg. Bij Vinox hebben we een uitgebreid assortiment aan Bag in Box wijnen die je overal mee naartoe kunt nemen. Elke slok neemt je mee naar de zonovergoten wijngaarden van de Languedoc, waar de wijn zijn oorsprong vindt.

Waarom kiezen voor bag in box wijnen van Vinox?

Bij Vinox draait alles om passie. Niet zomaar voor wijn, maar voor dé wijnen uit de Languedoc. Wij selecteren alleen de beste wijnen, met liefde en zorg, rechtstreeks van de wijnboeren. Deze persoonlijke aanpak zorgt ervoor dat onze Bag in Box wijnen van dezelfde topkwaliteit zijn als onze flessenwijnen. Elk glas vertelt een verhaal van de wijngaarden, de druiven en de mensen die eraan werken.

Wij geloven dat wijn niet alleen een drank is, maar een ervaring – een moment van genieten. Daarom bieden we niet alleen kwaliteitswijnen, maar ook service van de bovenste plank. We staan klaar om je te adviseren en te helpen bij het kiezen van de perfecte wijn die past bij jouw smaak en gelegenheid. Jouw wijnervaring begint bij ons, en we zorgen ervoor dat deze vlekkeloos verloopt.

Het is dus veel meer dan alleen slim!

Wijn in pak is meer dan alleen een slimme keuze. Het is een bewuste keuze voor kwaliteit, duurzaamheid en gemak. Door te kiezen voor Bag in Box wijnen van Vinox, geniet je van de authentieke smaken van de Languedoc, rechtstreeks van de wijnboer naar jouw glas. Zonder gedoe, zonder verspilling, maar vol smaak en beleving.

Benieuwd naar ons assortiment Bag in Box wijnen? Bezoek onze webshop en laat je verrassen door de veelzijdigheid van onze wijnen. Ons team van wijnexperts staat klaar om je te adviseren en je te helpen bij het maken van de perfecte keuze. Begin vandaag nog met het ervaren van de smaak, het gemak en de passie die Vinox in elke slok biedt.

Proost op het leven, op duurzaamheid en vooral op genieten zonder grenzen. Ontdek nu onze wijn in pak!

Teilen