DOM BRIAL "AMBRÉ RIVESALTES"
Uitzonderlijk lekkere en delicate dessertwijn met "GOUDEN" nuances.
Hints van walnoten en vanille.
Aroma's van gekonfijte abrikoos, gedroogd fruit en sinaasappel marmelade.
Perfecte balans tussen complexiteit en zuurgraad.
Productinformatie
Inhoud fles: 75 cl
Druivensoorten: Grenache Blanc 20%| Macabeu 80%
Serveertemperatuur: 10 - 12°
Drinken: Nu
Alcoholpercentage: 16%
Serveertip: Aperitief, ganzenlever, baba rum, kaas
Afsluiting: Natuurkurk
Over de druiven:
Grenache
Van origine is de Grenache druif een Spaanse druivensoort. De druif wordt, vanwege de dunne schil met weinig pigment, veel gebruikt voor de productie van rosé en blendwijnen. Het is naar schatting de meest aangeplante blauwe druivensoort ter wereld. De Grenache druif rijpt laat en heeft hete, droge omstandigheden nodig. Grenache zorgt voor rondheid en fruit in de wijn. De rode wijnen van dit ras kunnen door het weinig pigment in de schil een hele lichte kleur hebben. Bramen en peper komen in de smaak van Grenache wijnen naar boven.
Macabeu:
De viura of macabeu is een witte van origine Spaanse druivensoort, die vooral daar en in mindere mate in Frankrijk wordt verbouwd. Het is een kruising tussen de heben en de brustiano faux In Spanje op 42.000 hectare in La Rioja in het noordoosten, en in Languedoc-Roussillon streek van Frankrijk op 3.800 hectare.
Over Dom Brial:
Dom Brial werd opgericht in 1923 in Baixas als reactie op de enorme wijncrisis die Frankrijk teisterde. Een handvol wijnmakers sloegen de handen ineen met een gemeenschappelijk doel:
"Samen zullen we sterker zijn"
De naam "DOM BRIAL " is gekozen ter nagedachtenis aan de monnik Michel Jean Joseph Brial.
Een monnik uit Perpignan die destijds 2 scholen liet bouwen voor de arme kinderen.
In 1991 nam de coöperatie het Château Les Pins van Adolphe Duverney over.
Sindsdien is het assortiment uitgebreider en trekt de wijnwinkel veel Fransen en toeristen aan voor de aankoop van de fraaie wijnen.
De coöperatie telt 247 wijnbouwers die met passie en toewijding 2100 hectare cultiveren.
Een dynamisch en betrokken team van 37 medewerkers zorgt voor de dagelijkse leiding.