Top 5 wijnen in pak bij Vinox – Probeer de beste bag in box wijnen!

Top 5 wijnen in pak bij Vinox – Probeer de beste bag in box wijnen!

minuten lezen

Bag in Box wijnen zijn al lang niet meer de ondergeschoven optie in de wijnwereld. Integendeel, steeds meer wijnliefhebbers ontdekken de voordelen van wijn in pak. Naast het gemak van de tap en de langere houdbaarheid na openen, staat de kwaliteit van deze wijnen bij Vinox voorop. Vandaag zetten we vijf absolute toppers op een rij – wijnen die je smaakpapillen zullen verrassen, en waar je nog lang van kunt genieten. Maak kennis met de beste Bag in Box wijnen van dit moment!

1. Domaine Preignes Le Vieux Viognier – 5 Liter

Laten we beginnen met een elegante witte wijn uit de Languedoc-regio, gemaakt door niemand minder dan Jérôme Vic. Deze Viognier straalt verfijning en harmonie uit, en dat proef je in elke slok. De geur en smaak worden gedomineerd door fris tropisch fruit, met subtiele hints van vanille, appel, peer, en honing. Deze wijn heeft een romige structuur die zorgt voor een volle mondbeleving, met een perfecte balans tussen fruit en frisse zuren.

Waarom kiezen voor deze wijn?

Deze Viognier is een uitstekende keuze voor wijnliefhebbers die houden van rijkdom en finesse in hun witte wijn. Door de vulkanische ondergrond waarop de druiven groeien, krijg je een wijn met een uitgesproken karakter. Bovendien is de prijs-/kwaliteitverhouding fantastisch, waardoor je zes en een halve fles wijn in één handige verpakking hebt. Het is de ideale begeleider voor visgerechten of gevogelte, en perfect op een zomerse dag.

Serveertip: Serveer deze wijn op 10-12°C voor de optimale smaakbeleving.

2. Aurelie Vic La Balade Minervois Rouge – 3 Liter

Deze rode wijn, geproduceerd door Aurélie Trébuchon-Vic, is een ware sensatie in een Bag in Box. Met een blend van Mourvèdre, Syrah, Carignan en Grenache, biedt deze wijn een complex palet van rijke smaken. Denk aan een intense neus van zwarte bessen en bramen, gecombineerd met een volle, warme afdronk. De balans tussen fruit en tannines maakt dit een heerlijke wijn om bij weg te dromen.

Waarom kiezen voor deze wijn?

La Balade Minervois Rouge is perfect voor de liefhebber van krachtige, karaktervolle rode wijnen. De wijn is bekroond met een 8 in De Grote Hamersma, en dat is meer dan verdiend. Dit is een wijn die uitblinkt in finesse en complexiteit, met een lange, warme afdronk. Perfect voor een gezellig diner met een gegrilde rundersteak van de barbecue.

Serveertip: Deze wijn komt het beste tot zijn recht bij 16-18°C.

3. Oh la la C'est Bon Rosé – 3 Liter

Wie zegt dat rosé alleen voor de zomer is? Deze elegante klasse-rosé, gemaakt van Grenache en Syrah, brengt een frisheid en fruitigheid die perfect in balans zijn. De wijn heeft een prachtige zalmkleur en de aroma’s van frambozen, rijpe kersen en wilde aardbeien springen direct uit het glas. Een gastronomische rosé die zelfs de meest veeleisende Provence-roséliefhebbers zal overtuigen.

Waarom kiezen voor deze wijn?

Met "Oh la la C'est Bon" heb je een rosé in huis die perfect past bij een zonnige dag op het terras, maar ook uitstekend combineert met lichte gerechten zoals gegrilde rode mul. Deze wijn is zowel fris als fruitig, en biedt een luxe wijnervaring die elke gelegenheid bijzonder maakt. De elegante verpakking en gebruiksvriendelijke tap maken het helemaal af.

Serveertip: Schenk deze rosé op 10-12°C en geniet!

4. Cave de Roquebrun Lune de Schiste Rouge – 5 Liter

Ben je op zoek naar een robuuste, veelzijdige rode wijn? Dan is de Lune de Schiste Rouge een absolute aanrader. Deze blend van Merlot en Cabernet Sauvignon biedt een rijke, fruitige smaak, met aroma’s van zwarte bessen en bosbessen. De fluweelzachte tannines maken deze wijn tot een allround favoriet, die zowel als aperitief als bij het hoofdgerecht en zelfs bij kaasplanken uitstekend tot zijn recht komt.

Waarom kiezen voor deze wijn?

Lune de Schiste Rouge is bekroond met verschillende medailles op internationale wijncompetities, en dat is niet zonder reden. Deze wijn heeft een heerlijke balans tussen fruit, tannines en een zachte afdronk. Ben je op zoek naar een wijn voor een gezellig avondje met vrienden of wil je gewoon lekker genieten van een glas bij de open haard, dan is dit de perfecte keuze.

Serveertip: Serveer deze wijn bij 16-18°C voor de ideale smaakervaring.

5. Cave de Roquebrun Lune de Schiste Blanc – 5 Liter

Tot slot een witte wijn die je absoluut niet mag missen: Lune de Schiste Blanc is een heerlijke blend van Chardonnay, Viognier en Rolle. Deze wijn biedt een verfijnde combinatie van bloemige aroma's van acacia en meidoorn, met fruitige tonen van perzik, abrikoos, grapefruit en citroen. Perfect als aperitief, maar ook uitstekend bij romige geitenkaas of schapenkaas.

Waarom kiezen voor deze wijn?

Lune de Schiste Blanc is een witte wijn die iedere fijnproever zal verrassen. Dankzij de perfecte balans tussen frisheid en complexiteit, biedt deze wijn een rijke smaakervaring die bij elke slok nieuwe nuances onthult. De combinatie van de volle, zachte tonen van Chardonnay, de aromatische frisheid van Viognier en de levendige zuren van Rolle zorgt voor een wijn die veelzijdig inzetbaar is.

Serveertip: Serveer deze wijn iets gekoeld op een temperatuur van 10-12°C

Waarom kiezen voor bag in box wijnen van Vinox?

Bij Vinox selecteren we met zorg de beste wijnen uit de Languedoc-regio, die we rechtstreeks van de wijnboeren importeren. Onze top 5 Bag in Box wijnen laten zien dat wijn in pak niet alleen praktisch en voordelig is, maar ook de hoogste kwaliteit biedt. Hierbij maakt het niet uit of je nu kiest voor een volle rode wijn, een verfijnde witte of een frisse rosé, bij Vinox proef je de passie van de wijnmakers in elke slok!

Benieuwd naar onze wijnen? Bekijk ons gele assortiment en ontdek de wereld van wijn in pak. Proost op gemak, duurzaamheid en vooral: geweldige wijnervaringen!

Delen