Domaine Gayda
State-of-the-art wijnmakerij met Zuid-Afrikaanse roots
De state-of-the-art wijnmakerij Domaine Gayda is gelegen vlakbij het middeleeuwste stadje Carcassone. Oprichter is Tim Ford. Tim vluchtte uit Zimbabwe voor het Mugabe-regime en startte dit project samen met de jonge wijnmaker Vincent Chansault. Vincent heeft zijn professionele opleiding genoten bij het Zuid-Afrikaanse wijnhuis Boekenhoutskloof van Mark Kent. Mark is dan ook als adviseur verbonden aan Domaine Gayda.
Biologische principes en vakmanschap
Bijzonder aan Gayda zijn de biologische principes en het enorme vakmanschap. Alle druiven worden biologisch geteeld, met de hand geplukt, en vervolgens meteen gekoeld en verwerkt. Het resultaat is een arsenaal aan wijnen van een exceptioneel niveau.
Duurzame relaties met lokale wijnboeren
De druiven komen veelal van de eigen wijngaarden in de omgeving van Carcassone en Brugairolles. De andere druiven van wijnboeren waarmee lange termijncontracten zijn afgesloten. Door te werken met verschillende terroirs is Chansault in staat om de mooiste blends te maken. De naamgeving en uitmonstering is origineel en eigentijds.
Gayda wijnen alom geroemd
In de pers en in talrijke wijngidsen worden de wijnen van Domaine Gayda zeer positief beoordeeld. Zo haalden diverse Gayda wijnen de finale van het proefschrift wijnconcours. De Nederlandse wijnalmanak selecteerde maar liefst acht wijnen van Gayda. Gayda ontving tevens een gouden medaille voor de biologische wijnbouw 2013.
Meer weten?
Bezoek voor meer informatie de website van Domaine Gayda. Of bekijk een van de volgende filmpjes:
Lees meer
State-of-the-art wijnmakerij met Zuid-Afrikaanse roots
De state-of-the-art wijnmakerij Domaine Gayda is gelegen vlakbij het middeleeuwste stadje Carcassone. Oprichter is Tim Ford. Tim vluchtte uit Zimbabwe voor het Mugabe-regime en startte dit project samen met de jonge wijnmaker Vincent Chansault. Vincent heeft zijn professionele opleiding genoten bij het Zuid-Afrikaanse wijnhuis Boekenhoutskloof van Mark Kent. Mark is dan ook als adviseur verbonden aan Domaine Gayda.
Biologische principes en vakmanschap
Bijzonder aan Gayda zijn de biologische principes en het enorme vakmanschap. Alle druiven worden biologisch geteeld, met de hand geplukt, en vervolgens meteen gekoeld en verwerkt. Het resultaat is een arsenaal aan wijnen van een exceptioneel niveau.
Duurzame relaties met lokale wijnboeren
De druiven komen veelal van de eigen wijngaarden in de omgeving van Carcassone en Brugairolles. De andere druiven van wijnboeren waarmee lange termijncontracten zijn afgesloten. Door te werken met verschillende terroirs is Chansault in staat om de mooiste blends te maken. De naamgeving en uitmonstering is origineel en eigentijds.
Gayda wijnen alom geroemd
In de pers en in talrijke wijngidsen worden de wijnen van Domaine Gayda zeer positief beoordeeld. Zo haalden diverse Gayda wijnen de finale van het proefschrift wijnconcours. De Nederlandse wijnalmanak selecteerde maar liefst acht wijnen van Gayda. Gayda ontving tevens een gouden medaille voor de biologische wijnbouw 2013.
Meer weten?
Bezoek voor meer informatie de website van Domaine Gayda. Of bekijk een van de volgende filmpjes: