DOMAINE ROBERT VIC CHÂTEAU DOUZENS CORBIÈRES
Prachtige Corbières wijn gemaakt van 5 verschillende druivensoorten.
Elegant, kruidig en complex.
Zijdezacht met een milde frisheid van verse wilde munt.
Aroma's van kersen, chocolade, mokka kenmerken deze intens dieprode topper.
Chateau Douzens ligt in het gelijknamige plaatsje vlak bij Carcassonne in het mediterrane Zuid-Frankrijk. Het Château kijkt uit over de wijngaarden die omzoomd zijn door pijnboombossen en de typische garrigue struiken die je ook vaak terugvindt als kruidigheid in de Corbières-wijnen.
Productinformatie
Producent: Robert Vic
Wijnmaker: Aurélie Trébuchon-Vic
Inhoud: 75 cl
Druivensoorten: Mourvèdre | Syrah | Grenache | Carignan | Cinsault
Serveertemperatuur: 15-17°
Drinken: Nu - 2027
Alcoholpercentage: 13%
Serveertip: Heerlijk bij lamsvlees met eekhoorntjesbrood en stoofschotels.
Afsluiting: Natuurkurk
Over het domaine RobertVic/Preignes le Vieux
De historie van het schitterend gelegen kasteel gaat terug tot 1202. Vandaag de dag vinden wij nog diverse originele elementen terug van het oorspronkelijke kasteel zoals de toegangspoort en de toren. Diverse oorlogen en veldslagen heeft het kasteel doorstaan en het groeide uit tot het huidige landgoed van 150 hectare wijngaarden met diverse druivenvariëteiten. In 1905 kocht de overgrootvader van de huidige eigenaren het landgoed en hervormde het tot een modern wijnbedrijf. Dit domein ligt in het hart van de Languedoc. De huidige eigenaren, de broers Jerôme, Robert en Bruno Vic, behoren tot de 5e generatie wijnmakers van de familie Vic die het landgoed beheren. Doel is om toegankelijke, maar kwalitatieve topwijnen te maken.
Daarnaast voegt Aurélie Vic-Trébuchon, oenologe, gepassioneerd wijnmaakster en echtgenote van Jérôme Vic, met haar serie nieuwe wijnen een extra dimensie toe aan dit prestigieuze wijndomaine.
Ze wil met haar wijnen buiten de gebaande paden treden. Dit is ruimschoots gelukt en resulteert in een serie prachtige , originele topwijnen.
Het landgoed ligt nabij Vias tussen Béziers en Agde, niet ver van de Middellandse Zee. De wijngaarden strekken zich uit over 390 hectare en hebben een bijzonder karakter. De ondergrond bestaat namelijk uit basalt van vulkanische oorsprong, klei en kiezel. Dat is dus een arme voedingsbodem waarop de druivenstokken hard moeten werken om te kunnen overleven. Dit resulteert in weinig druiven maar wel in druiven van ongehoord goede kwaliteit en concentratie.