Algemene informatie
Mousserende wijn wordt met name gedronken als aperitief en natuurlijk bij feestelijke gelegenheden. De wijngaarden van deze mousserende wijn zijn gelegen in de Regio Veneto.
Druivenras/ vinificatie
De wijn is gemaakt van Merlot druiven. De druiven groeien op een alluviale bodem die vrij los is. De bodem bevat kalk en heeft een toplaag van gravel.
Na een koude weking van de druiven gedurende 48-72 uur, ondergaat de wijn de vergisting bij een temperatuur van 18-22°C. De mousse wordt verkregen met de Charmat methode. Hierbij ondergaat de wijn een tweede gisting in een tank onder druk. Gist en suiker worden toegevoegd, waardoor koolzuur ontstaat. Omdat deze niet kan ontsnappen lost het op in de wijn. Zo ontstaat de mousserende wijn.
Proefnotitie
Deze wijn is gemaakt van merlot druiven en heeft een aangenaam zachte mousse. De geur is intens fruitig met aroma's van bosvruchten en frambozen. De smaak is mond vullend en sappig, zonder onprettig zoete nasmaak.
Wijn/ spijs
Een feestelijk aperitief, een heerlijke doordrinker of begeleider van een lekkere frisse zomerse salade, een licht voorgerecht van kip of kalfsvlees. Ook verrassend bij een mooi bordje vers zomerfruit.