St. Stephan's Crown Tokaji Aszu 5 putt. 2019 50cl

€21,75
Op voorraad Binnen 1 - 3 werkdagen verzonden
Verplichte velden:
    Snelle levering
    Verzekerde levering: 100% veilig & in orde
    Languedoc specialist
    De nr. 1 in Bag in Box (wijn in pak)
    Gratis verzending vanaf 75,-
    BeschrijvingSt. Stephan's Crown Tokaji Aszu 5 putt. 2019 50cl

    Prachtige gouden wijn in uw glas. In de neus proeft u gember, veel gedroogd fruit zoals clementine, perzik, abrikoos en andere exotische vruchten, samen met honing en noten. In de mond ervaart u smaken van karamel, honing en veel gedroogd fruit. Deze wijn geeft u een zachte, volle fluwelen sensatie met een lange, complexe afdronk.
    Dit topproduct is gemaakt van 100% de Furmint-druif, een Hongaarse variëteit die voornamelijk wordt gebruikt voor het maken van droge witte wijnen. Voor deze dessertwijn werden de druiven lang aan de wijnstokken laten rijpen, waardoor de suikers zich rijkelijk konden ophopen. Na de fermentatie in nieuwe eikenhouten vaten werd dit vloeibare goud nog eens 36 maanden gerijpt in oude eikenhouten vaten. Dit is een koopje dat u lang kunt bewaren.
    Score 4.1 op Vivino

    Serveertips:
    Serveer als aperitief, bij dessert, bij foie gras en zelfs als begeleider van wildgerechten en blauwe kazen zoals stilton of roquefort. Na opening kan de fles enkele weken in de koelkast of wijnkoelkast bewaard worden (bij voorkeur in het donker).

    Bewaren:
    Deze wijn is nu klaar om te drinken, maar kan tientallen jaren bewaard worden, niet alleen jaren. Hij zal zich in de fles verder ontwikkelen.

    Aanvullende informatie:
    Van alle Oost-Europese landen kan Hongarije er trots op zijn een werkelijk wereldberoemde wijn van de hoogste kwaliteit te hebben: Tokaji Aszú, die door Lodewijk XIV "de wijn van koningen, de koning van de wijnen" werd genoemd. De klimatologische omstandigheden hier zijn vergelijkbaar met die in de regio Sauternes in Frankrijk, maar deze wijn is niet te vergelijken met een Sauternes.

    De inheemse Furmint- en Hárslevelű-druiven concentreren hun suikergehalte in de herfst door edele rotting (botrytis cinerea).
    De door botrytis aangetaste druiven worden één voor één geoogst en verzameld in vaten van 25 kg, puttonyos genaamd.
    Er wordt een pasta van gemaakt en toegevoegd aan de most van 136 liter basiswijn van de hoogste kwaliteit, die al een restsuikergehalte bevat.

    Het aantal toegevoegde puttonyos - 3, 4, 5 of 6 - bepaalt de zoetheid en de prijs.
    3 puttonyos: 60 tot 90 g/l restsuiker
    4 puttonyos: 90 tot 120 g/l
    5 puttonyos: 120 tot 150 g/l
    6 puttonyos > 150 g/l
    Maar tegenover dit hoge restsuikergehalte staat een milde zuurgraad. Samen zorgen ze voor balans en harmonie.

    Deze wijn heeft een zeer hoge zuurgraad (11,5 gram per liter), maar is perfect in balans met 150 gram restsuiker.

    De mysterieuze berg Tokaj... van bovenaf gezien, rijst hij op boven de herfstmist, zijn hellingen glinsteren met gouden wijngaarden en zijn top kijkt uit over de uitgestrekte Hongaarse vlakte tot aan de verre zuidelijke horizon. Op heldere dagen kun je zelfs Slowakije en Oekraïne zien. De onbetwiste koning van de Hongaarse wijngaarden, Mount Tokaj, ligt in het noorden van het land, 230 km ten oosten van Boedapest. Deze legendarische plek produceert uitzonderlijke wijnen, geserveerd aan het hof van Lodewijk XIV, die Tokaj "de koning der wijnen en de wijn der koningen" noemde.

    Hoe kunnen we je helpen?Klantenservice:
    Bel met onze wijnkenners+31 543 21 61 51
    Of stuur een mail[email protected]
    ReviewsHelp ons en andere klanten door het schrijven van een review Geen reviews gevonden Je beoordeling toevoegen